banner

Commissarris van de Koning brengt bezoek aan Eemlandia

Commissaris van de Koning bracht bezoek aan de trots van Bunschoten: Eemlandia

Op vrijdag 29 september 2023 bracht Hans Oosters, Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, een bezoek aan de gemeente Bunschoten.

In gesprek over de restauratie van Melkfabriek Eemlandia


Vorig jaar is de restauratie van Melkfabriek Eemlandia voltooid. De fabriek is opgedeeld in twee onderdelen, het zogenaamde lage deel met de kopwoning. Hierin zijn 25 sociale huurwoningen gerealiseerd. Het hoge deel met de schoorsteen is gerestaureerd en verduurzaamd en sindsdien werkt bureau bos in het hoge deel van de Melkfabriek. Ook zijn er rondom de Melkfabriek 15 eengezinswoningen gerealiseerd die samen met de fabriek een woonhofje vormen.

Burgemeester Melis van de Groep wilde met gepaste trots het prachtige gebouw laten zien aan de Commissaris van de Koning. Een rondleiding en maatschappelijk dialoog in het auditorium van Eemlandia maakten daarom onderdeel uit van dit bezoek.

Samen met alle betrokkenen, die een rol hebben gespeeld bij de voorbereidingen en/of restauratie van Eemlandia, gingen we met elkaar in gesprek. In aanwezigheid van de Commissaris van de Koning, hadden we een gesprek over de restauratie en blikten we terug op hoe dit alles via een mooie samenwerking tot stand is gekomen. Na afloop van het gesprek was er een informele ontmoeting met een hapje en drankje.

Het was een erg bijzondere middag om bij aanwezig te zijn.